01.08.2018
52 mednarodne igre šolarjev v Jeruzalemu

Mladi slovenjgraški in ravenski športniki so včeraj prispeli v Jeruzalem, kjer bodo sodelovali na 52. Mednarodnih igrah šolskih otrok. Na njih tekmujejo reprezentance 69 mest iz celega sveta. Igre so nastale v šestdesetih letih v Celju, kasneje so se razširile in jih je priznal mednarodni olimpijski komite. Že kmalu se jim je pridružila športna zveza Ravne , kasneje tudi Slovenj Gradec. Poleg obeh koroških mest zastopajo Slovenijo še mladi športniki iz Maribora, Celja, Gorij, Velenja in Šentilja v Slovenskih goricah.

Pomerili se bodo v devetih športnih panogah : atletiki, judu, košarki, street ballu, sabljanju, nogometu, plavanju , tenisu in odbojki. Ravenska ekipa nastopa z odbojkarsko ekipo pri deklicah v odbojki, ter z judoisti in atleti, mestno občino Slovenj Gradec zastopajo judoisti in atleti. Predtekmovanja bodo danes, finalni obračuni jutri.

Za večino tekmovalcev predstavljajo te igre prvi izziv v mednarodni konkurenci, se je pa veliko kasneje zelo uspešnih športnikov kalilo na njih. Namen iger ni izključno šport, ampak tudi spletanje prijateljskih vezi in soočanje s kulturno raznolikostjo sveta.

Igre bodo potekale do 2. avgusta; o rezultatih mladih koroških športnikov bomo poročali.