26.07.2018
Radeljsko Konjeniško in Kinološko društvo med najbolj aktivnimi

V tokratni poletni reportaži smo zaobjeli poletni utrip Radelj ob Dravi. Obiskali smo tamkajšnji Marenberški mladinski kulturni center, kjer imajo zanimive aktivnosti za mlade in tudi počitniško varstvo za otroke.

Za prav posebna doživetja z okoli 200 živalmi, med katerimi so tudi konji Lipicanci in psi – tudi državni prvaki, skrbijo v Konjeniškem in Kinološkem društvu Radlje, enem od najbolj aktivnih v Sloveniji. Njihova posebna skrb je tudi druženje otrok in starejših z živalmi, pa tudi terapije učinkovito izvajajo, nam je povedal sogovornik David Di Davide. Obiščete jih lahko na Dobravi pri Radljah.

Velikokrat se otroci družno podajo k njim, pripravijo živali, tako da se vsi med njimi zelo dobro počutijo. Z živalmi obiskujejo vrtec, šolo in tudi domove za starejše. trudijo se, da mlade predvsem vzgajajo o pravilnem odnosu in sobivanju z živalmi. Otroci lahko njihove konje tudi jahajo. V Konjeniškem in Kinološkem društvu Radlje, katerega aktivnosti nam je v pogovoru razkrival David Di Davide, imajo 200 živali, med  konji Lipicanci tudi druge vrste, pse, mačke, raznovrstne ptice, koze, pujske.....80% živali so pridobili, ker so jih rešili iz slabih življenjskih razmer ali pa jih lastniki niso več mogli imeti. Imajo pa edini vzrejni par južnih sokolov v Sloveniji, kar je največja vrsta sokolov na svetu in druga najhitrejša žival na svetu. Prav zanimivi sta tudi obe sovi, uharica in snežna sova, s katerimi še posebej razveseljujejo obiskovalce. V kratkem bodo z njima obiskali tudi stanovalce doma starejših Hmelina.

 

IF