26.07.2018
Številne investicije spreminjajo Muto

Muta je v obnovljenih trških jedrih na Zgornji in Spodnji Muti precej spremenila svojo podobo. Ob tem, ko so v času občinskega praznika na Muti že predali namenu novo avtobusno postajo, na Spodnji Muti pa dokončali krožišče, potekajo še številne investicije, ki bodo precej izboljšale kvaliteto življenja prebivalcev.

S sredstvi, ki jih je občina Muta pridobila na osnovi tožbe na Vrhovnem sodišču, sta se začela dva večja projekta; obnova občinske stavbe Kinhofen in pa izgradnja kanalizacijskega omrežja v ožjem delu naselja na Gortini. Medtem, ko so že zamenjali streho na občinski stavbi Kinhofen, sedaj potekajo dela v notranjosti stavbe, ki jo bodo povsem energetsko obnovili – posodobili inštalacije in ogrevanje, zamenjali okna in uredili fasado. Ker je v stavbi precej velik prostor pod streho, bodo z obnovo stavbe pridobili še prireditveni prostor.

V tem času na Muti poteka tudi zadnja faza širitve povezovalnega klanca med Spodnjo in Zgornjo Muto, dela naj bi se zaključila že čez dobra dva tedna. 

​Direkcija RS za ceste pa je tik pred začetkom gradnje kolesarske poti med Vuzenico in Muto, ki bo služila tudi pešcem in je del Dravske kolesarske poti. Gre za 1,3 km kolesarske poti, ki jo bo v delu od mosta do glavne ceste skupaj z Muto izvedal tudi občina Vuzenica. Tako bodo imeli občani na voljo varno pot ob magistralki med obema krajema. Kot je še pojasnil župan Mute Mirko Vošner, se z Direkcijo še dogovoarjajo za sporazum o izgradnji podhoda na območju avtobusne postaje na Spodnji Muti.

​Investicija za kolesarko od Vuzenice do Mute, ki jo izvaja Direkcija za ceste, je vredna 430 tisoč evrov, občina Muta je zanjo iz proračuna zagotovila projektno dokumentacijo in odkupe zemljišč.

 

IF