09.07.2018
Na Prevaljah danes izredna seja o poplavah

Po četrtkovem neurju na Prevaljah, ki je samo v letošnjem letu z meteornimi vodami že tretjič zalivalo številne večstanovanjske objekte, hiše, kleti in poslovne prostore, tudi prostore tovarn Lek in Tro, Zdravstvene postaje in Osnovne šole Franja Goloba, se bodo drevi na izredni seji sestali tudi svetniki občine Prevalje. Govorili bodo o kratkoročnih ukrepih za odpravo posledic neurij, saj je stanje precej nevzdržno, prebivalci, ki vedno znova utrpijo škodo na svojem premoženju pa obupani in nemočni.

Kot je znano, so v letošnjih neurjih poplavljale meteorne vode, za katere pravi župan Matic Tasič, da jih ni mogoče preprečiti, dalo pa bi se preprečiti poplavljanje Flisovega in Štefanovega potoka. Medtem ko sta bregove letos že prestopila oba potoka, je v zadnjem neurju zopet poplavljal Štefanov potok, ki ves čas povzroča največje težave, morali pa bi ga začeti sanirati že v začetku julija. Kot je pretekli petek povedal župan Tasič, je svoje zahteve po začetku sanacije potoka že sporočil na Ministrstvo za okolje v Ljubljano, kakšen odgovor je dobil, pa bo gotovo sporočil na današnji seji občinskega sveta.

Sanacija po zadnjem neurju pa bo kar nekaj časa potekala tudi v Dravogradu, kjer so meteorne vode uničile lokalno cesto Murenhof-Velški jarek-Švab in Švab-Črnoglav. Cesti bosta za promet do nadaljnjega zaprti. Obvoz je urejen preko Ojstrice.

 

KV