05.07.2018
Začela so se poletna predavanja v KGLU Slovenj Gradec

Potem, ko so pretekli konec tedna v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu odprli veliko spominsko razstavo Jože Tisnikar smrt ni konec, je Koroška galerija pripravila v poletnem času kot spremljevalno dejavnost razstave, tudi cikel predavanj o slikarskem samouku Tisnikarju, o umetnosti izven osrednjih ustvarjalnih tokov ter tradiciji ekspresionističnega slikarstva v evropski umetnosti. Poletna predavanja je pripravil kustos Koroške galerije, Marko Košan.

Začetek predavanj je danes ob 19. uri. Prvo je namenjeno velikemu slikarskemu mojstru Jožetu Tisnikarju, obiskovalci pa si bodo pod vodstvom kustosa razstave in predavatelja Marka Košana na novo odprto razstavo tudi ogledali. Slikarski samouk Jože Tisnikar se je kot svojevrsten fenomen novejšega slovenskega slikarstva vzpostavil predvsem z izvirno, nadvse iskreno ikonografsko temo upodabljanja končnih postaj človeškega bivanja.

Skozi ves mesec julij bodo sledila predavanja Carinik Rousseau in naivna umetnost, Outsider Art - umetnost izven osrednjih ustvarjalnih tokov in Tradicija ekspresionističnega slikarstva v evropski umetnosti. Predaval bo kustos KGLU Marko Košan, predavanja pa bodo v prostorih Koroškega pokrajinskega muzeja. 
IF