05.07.2018
Občina Radlje sprejela rebalans proračuna

Svetniki občine Radlje so sprejeli rebalans proračuna, ki se z njim zvišuje za 12% in znaša 11,5 milijona evrov. Rebalas vključuje projekte, ki jih občina Radlje želi z evropskimi razpisi izpeljati, najprej ureditev mestnega jedra in Center za sonaravno gospodarjenje z gozdovi.   
V Radljah so se odločili, da bodo iz naslova Las-a izvedli za okoli 1 mio evrov projektov, od katerih bodo polovico, to je okoli 500 tisoč evrov financirali sami, polovico pa bodo pridobili z razpisi za evropska sredstva. Poleg omenjenih projektov ureditve mestnega jedra in Centra za sonaravno gospodarjenje z gozdovi, nameravajo evropska sredstva pridobiti tudi za projekta Sadjarski center in obnova Sokolskega doma. Ponudbe za razpis so višje kot so jih predvidevali, zato bodo v ustreznih vrednostih z rebalansi spreminjali proračun.

Svetniki so na zadnji seji tudi potrdili letošnje občinsk nagrajence. Nagrado občine Radlje za leto 2018 bo prejelo Športno društvo Radlje ob 90. letnici delovanja, plakete pa Branko Kanop, Moški pevski zbor Vuhred in etno skupina Šajke. 

IF