03.07.2018
Vodni park Radlje čaka na poletne temperature in kopalce

Vstopili smo v prvi poletni mesec, pa nas poletne temperature še ne razvajajo. Dosedanje vreme kopalcem ni naklonjeno, kljub temu, da imajo počitnikarji v naših krajih več možnosti za vodno hladitev in preživljanje aktivnega prostega časa ob bazenih. Ta vikend je odprl vrata tudi Vodni park Radlje, ki se je lansko sezono pohvalil s presežkom kopalnih dni, kopalna sezona pa razsežnosti uspešnega začetka, kljub počitnicam, letos še ni dobila, ravno zaradi kopalcem nenaklonjenega vremena. 

Kljub temu, da so že v začetku junija v Vodnem parku odprli lokal in s tem sončno teraso, pa kopalcev še ni. Iz tedna v teden pričakujejo toplejše vreme in višje temperature, ki bi kopalce tudi pritegnile h kopanju. Vodni park odpira vrata vsak dan od 10. do 20. ure, vsi osnovnošolci iz območja občine Radlje pa imajo prost vstop med počitnicami. Sicer pa imajo vsi domačini možnost nakupa sezonskih kart, ki zanje stane 40 evrov, za mlajše kopalce, dijake in študente iz drugih krajev je sezonska karta 50 evrov, za odrasle pa 70. Preko tedna je za dnevno karto v Vodnem parku potrebno odšteto 3 eve, na sončni terasi vodnega parka pa se preko poletja marsikaj dogaja, večkrat pripravijo tudi tematske večere. Sicer pa je v neposredni bližini kopališča možnost tudi za športne aktivnosti kot sta odbojka ali nogomet na mivki, obiskovalcem so na voljo glamping hiške in priključki za avtodome.

Vodni park Radlje ob Dravi je prvi in zaenkrat edinstveni biološki bazen v Sloveniji, za čistočo in kakovost vode skrbijo le naravni organizmi, kemikalij ne uporabljajo. Kvaliteto vode pa vzdržujejo tudi s standardi higiene na kopališču, prav tako izvajajo sprotne analize vode.

 

IF