03.07.2018
Odlična organizacija 4. svetovne dirke enduro na Koroškem

S četrto dirko svetovne enduro serije se je končal šesti gorsko-kolesarski festival Black Hole in navdušil z izjemno uvrstitvijo domačina Vida Peršaka.

Po četrtku in petku, ki sta bila rezervirana spoznavanju in seznanjanju s progami, se je v soboto in nedeljo 334 kolesark in kolesarjev iz 34 držav in šestih celin pomerilo na šestih hitrostnih preizkušnjah na Jamnici, v Črni, Mežici in na smučišču Peca. Najboljši gorski kolesarji na svetu so skupaj s povezovalnimi etapami – podali so se tudi skozi opuščene rove Podzemlja Pece –  v dveh dneh prekolesarili 96 kilometrov, nabrali za skoraj 3000 višinskih metrov in opravili za več kot 5000 višinskih metrov spusta – razliko so premagali v gondoli na Peco.

V odličnem vzdušju in dobri organizaciji, ki so jo hvalili vsi po vrsti, je neverjetno peto mesto osvojil domačin Vid Peršak in s tem poskrbel za najboljšo slovensko uvrstitev v zgodovini tekmovanja. Vid je blestel predvsem na tretji etapi v soboto na Peci, kjer je za prvim zaostal manj kot sekundo. Zelo blizu stopničk je bil tudi pred včerajšnjo zadnjo etapo, a pri spustu s Pece padel in izgubil nekaj dragocenih sekund ter na koncu osvojil že omenjeno peto mesto. Skozi oba tekmovalna dneva je sicer najboljše predstave kazal Avstralec Sam Hill in na koncu pričakovano ter zasluženo slavil. Presenečenj ni bilo niti v ženski konkurenci, kjer je slavila Francozinja Cecile Ravanel, tako kot Hill vodilna v skupnem seštevku sezone.

Nad največji športni dogodek na Koroškem v letošnjem letu je tako padel zastor, oče festivala Anej Štrucl pa je z številčno ekipo prostovoljcev dokazal, da zna tudi tako imenitno tekmovanje organizirati na najvišji možni ravni.


NS