29.06.2018
Znani so nagrajenci občine Dravograd

V zadnjem tednu junija svoj občinski praznik praznuje občina Dravograd. Ves teden se bodo tako vrstile prireditve, glavnina dogajanja pa se pričenja danes, ko bodo imeli tudi slavnostno sejo s podelitvijo občinskih priznanj in nagrade, grbe bo podelila tudi županja Marijana Cigala. Naziva častnega občana letos ne bodo podelili, nagrado občine pa bo prejela gledališka skupina Črneče za petdesetletno uspešno ustvarjalno delo. Priznanja občine bodo letos podelili: na športnem področju Nogometnemu klubu Koroška Dravograd, priznanje za humanitarno delo bo prejela Zofka Frank, na gospodarskem področju pa podjetje SGP Pokeržnik d. o. o. Grb občine bo županja podelila Turistični kmetiji Jeglijenk, krvodajalcu Marjanu Kotniku, mladi glasbenici Danaji Grebenc, perspektivni športnici Nuši Kadiš in podjetju Renar.

Slavnostna seja s kulturnim programom bo v dvorcu Bukovje, danes ob 18. uri, za tem pa se bo dogajanje preselilo v idilično okolje dvorca, ko bo mogoče prisluhniti koncertu pihalnega orkestra Šentjanž v poletni noči. V prireditvenem prostoru Lukna bo za tem Rock Dravograd s skupinama Loose Cannon in Yu generacija ter gosti iz Sarajeva, skupine Zabranjeno Pušenje.

Dogajanje ob občinskem prazniku se bo nadaljevalo tudi v soboto, ko bo najprej tekmovanje v lovu rib s plovcem za pokal občine Dravograd, za tem turnir v malem nogometu v Šentjanžu, sobotni večer pa bo posvečen Zlati trobenti Dravograda in gavdi ob občinskem prazniku. Med drugimi bodo nastopili tudi trubači iz Srbije, Brass Band in skupina Mambo Kings.

KV