28.06.2018
To soboto že 28. srečanje pri Najevski lipi

V soboto, 30. junija bo pod mogočno krošnjo Najevske lipe na Ludranskem vrhu v občini Črna na Koroškem tradicionalno že 28. vseslovensko srečanje pod Najevsko lipo, katerega namen je druženje predstavnikov nacionalnih in lokalnih oblasti z državljani in občani.

V okviru prireditve bo organiziran tudi pohod za družine s startom od 8.00 do 10.00 ure izpred Kulturnega doma Črna. Vsi udeleženci bodo prejeli majico, lahko pa bodo sodelovali na tomboli z bogatimi nagradami in drugih zabavnih aktivnostih. Izpred avtobusne postaje Črna bo organiziran tudi brezplačen prevoz od 9.00 ure dalje ter topel obrok za vse udeležence srečanja.

Najevska lipa letos ob 11. uri v razmisleku pod lipo z 12 sogovorniki izpostavlja " Za jezik se je treba boriti", na osrednji slovesnosti pa bo prisotne pozdravila županja občine Črna Romana Lesjak, slavnostni govornik pa bo slovenski pisatelj, dramatik, komediograf in politik Tone Partljič. V kulturnem programu bodo sodelovali Pihalni orkester Rudnika Mežica - Črna, MePz Mato in gledališki krožek DPD Svoboda. Vseslo druženje v soboto pri Najevski lipi bo z glasbo popestril ansambel Labod.

Srečanje pod Najevsko lipo, ki ga letos združujejo s srečanjem vseh Črnjanov, bo v vsakem vremenu. 

IF