20.06.2018
Tudi filatelisti za Črno in Entente florale

Poročali smo že, da se je občina Črna na Koroškem letos prijavila na evropsko hortikulturno tekmovanje Entente florale Europe 2018 v kategoriji vasi do 5000 prebivalcev, o tem, da bo mednarodna komisija Črno obiskala v nedeljo 24. junija ter kako se jim bodo Črnjani predstavili.

K akciji je na svoj način pristopilo tudi Koroško filatelistično društvo, ki bo v počastitev kandidature pripravilo priložnostni poštni žig 2393 Črna na Koroškem z datumom 23. 6. 2018 ter celovit filatelistični sklop. V njem so priložnostna pisemska ovojnica, razglednica ter 2 osebni poštni znamki, na vseh pa so motivika stilizirane in dejanske cvetlice . Avtor celotnega filatelističnega sklopa je arhitekt Borut Bončina. Filatelistični sklop zaokrožuje priložnostna filatelistična razstava Jožeta Kebra v Avli kulturnega doma Črna, ki jo bodo odprli v petek, 22. junija , ob 17. uri.

Entente Florale je tekmovanje v katerem sodelujejo mesta in naselja iz dvanajstih držav in se še širi. Pogoj za prijavo je osvojena nagrada na nacionalnem tekmovanja , ki se pri nas imenuje Moja dežela, lepa in gostoljubna. Od koroških krajev sta doslej sodelovala dvakrat Slovenj Gradec, ki je osvojil zlato in srebrno priznanje ter Radlje ob Dravi s srebrnim priznanje