15.06.2018
Festival Suha odpira svoja vrata v Dravogradu in v Suhi

Danes in jutri se v Dravogradu in v Suhi znova obeta izjemno vokalno doživetje, svoja vrat odpira Festival Suha, ki se danes začenja ob 20. uri v cerkvi sv. Vida v Dravogradu, jutri pa na suškem gradu.

S sončnega italijanskega otoka Sardinija na 26. Festival Suha-Dravograd prihaja vokalna skupina „KOR“. Skupina je že prejela vrsto mednarodnih priznanj, tako lani v Mariboru za najboljšo vokalno skupino. Pravtako iz južnih krajev prinaša svoje melanholične melodije o ljubezni, domovini in morju simpatična ženska „Klapa Armorin“ iz Zagreba. Pevke prihajajo iz vseh koncev Hrvaške. Stilistično raznolik nastop z zanimivimi moškimi glasovi obeta avstrijsko-koroška skupina „Die ChorHerren“, katere člani prihajajo kar iz štirih avstrijskih zveznih dežel in štejejo med najbolj priljubljene avstrijske skupine. Tudi domači skupini „Dravograjski sekstet“ in „Oktet Suha“ kot glavni organizator festivala se bosta predstavila z novim programom pod novim, ženskim vodstvom. Program bo na suškem gradu vodila Danica Thaler-Urschitz z avstrijske televizije ORF.

 Soprireditelji festivala so:  občini Dravograd in Suha, Krščanska kulturna zveza KKZ v Celovcu in KPD Drava Žvabek.

Letošnji festival Suha je na avstrijski strani že 26. po vrsti, v Dravogradu pa se bo zgodil 19. Pomeni dober zgled čezmejnega sodelovanja,ki je preraslo v mnoga prijateljstva, kar je dober temelj za še mnoge odlične festivale v prihodnje.

IF