12.06.2018
Občina Muta praznuje 24. občinski praznik

Občina Muta praznuje svoj 24. občinski praznik. Pripravili so pester nabor prireditev, ki bodo potekale vse do vključno nedelje, 24. junija. Prireditve so pripravila domača društva, klubi in institucije v občini, od kulturnih, sšportnih in zabavnih vsebin.

V torek popoldne svečano predajajo namenu novo avtobusno postajo, ki je del ureditve tržkega jedra in se ob vstopu na Muto lepo vklaplja v prometno ureditev na lokaciji pri Gasilskem domu. Župan občine Muta, Mirko Vošner je pri tem poudaril, da Muta doslej ni imela ustrezne prometne ureditve, še manj pa primerno avtobusno postajo, saj so se avtobusi ustavljali sredi trga. To je bil tudi skupni cilj občine in občanov, da skupaj z ureditvijo trškega jedra umestijo avtobusno postajo na primerno, varno in frekventno lokacijo pri Gasilskem domu.  Gre za skupno površino 1200 m2, za ureditev prve faze trških jeder in avtobusne postaje pa so porabili 130.000 evrov.

V četrtek bo tudi slavnostna seja občinskega sveta ob prazniku občine Muta, na kateri bodo podelili letošnja priznanja. Posebno zahvalo na Muti letos namenjajo jubilantom, Kmečka godba s Pernic praznuje 115 letnico delovanja, rogisti Lovske družine Muta pa 40 letnico glasbenega ustvarjanja. Jubilej proslavljata tudi Literarna skupina Utrip zgornje Dravske doline in plesna skupina Smaragdne oči. Vsi so s svojim glasbenim in umetniškim ustvarjanjem veliko prispevali h kulturnemu življenju v občini Muta.

IF