07.06.2018
Počitniški dom v Fiesi prešel v upravljanje zavoda Spotur

Počitniški dom v Fiesi je prešel v upravljanje javnega zavoda Spotur. Mestna občina se je za to odločila, ker imajo odlične pogoje, tako programske kot kadrovske za izvajanje tovrstne dejavnosti za mladino.

Mestna občina slovenj Gradec se je odločila, da ne bo podaljšala pogodbe o brezplačnem najemu počitniškega doma v Fiesi, ki sta jo občini Slovenj Gradec in Mislinja sklenili s Centrom za socialno delo Slovenj Gradec v času, ko še niso imeli institucije kot je sedanji zavod Spotur. Tako bo upravljanje počitniškega doma v Fiesi po novem prevzel Spotur, kar je odločitev podrobne analize in spremembah možnosti, ki jih ima sedaj Mestna občina Slovenj Gradec. Občinski objekt v Fiesi je namenjen šolski mladini za letovanja in programe šole v naravi in kader ter možnosti Spoturja za to so naravnost odlične, pravi župan Andrej Čas. zato je takšna odločitev najbolj logična in upravičena, Spotur upravlja mladinski hotel, izvaja mladinski in socialni program v občini, kar pomeni, da ima ustrezne izkušnje in kadre.

Na Centru za socialno delo so spremembo sprejeli, saj je le-ta državni zavod in ima drugačno poslanstvo, kot pa je tržna dejavnost na področju organizacije mladinskih in drugih letovanj. Tako bo Spotur v naslednji sezoni za vse šole na območju Mestne občine zagotovil konkurenčno ugodno ponudbo za letovanje na morju, iz sredstev, pridobljenih na trgu, pa bodo te programe za šolsko mladino vsem subvencionirali. V preteklih letih so šolo v naravi v Fiesi organizirali le še na Prvi OŠ Slovenj Gradec in Osnovni šoli Šmartno, druge v Fiesi niso letovale.

IF