07.06.2018
Podeljene inovacije za leto 2017

Gospodarska zbornica Slovenije , območna zbornica Koroška, je s podelitvijo nagrad zaključila 15. izbor najbolj uspešnih inovacij v regiji.

Na letošnjem razpisu za inovacije GZS OZ Koroška je priznanja prejelo 24 inovacij, med temi 6 zlatih, 9 srebrnih, 7 bronastih ter 2 zahvali za prispevek na področju inovativnosti. Zlata priznanja so prejeli skupina inovatorjev iz Metala ravne za Optimizacijo proizvodnje ledeburitnih jekel za delo v hladnem, skupina iz družbe Kopur Slovenj Gradec za Razvoj kompozitne plošče iz recikliranega materiala, inovatorji iz družbe SIJ Ravne systems za edinstveni sistem avtomatske regulacije palic, inovatorji iz družbe Kope Slovenj za Intuitivni osebni portal zaposlenih. Navedene inovacije bodo odšle na državni izbor. Zlati priznanji sta prejela tudi Proris Slovenj Gradec za Implementacijo montažnega sistema za komponente za avtomobilsko industrijo, ter skupina iz družbe Vabo Slovenj Gradec za šaljiv reklamni oglas a new way to cut firewood, torej nov način žaganja drv.

Nagrade sta podelila predsednik območne zbornice in glavni direktor Metala Andrej Gradišnik in mag. Sonja Šmuc, generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije. Priložnostno publikacijo sta predstavili dr. Karla Oder, svetnica iz Koroškega pokrajinskega muzeja z zgodovinskim orisom inovacij Koroške, in mag. Aleksandra Gradišnik, direktorica koroške zbornice, ki je ob spektru inovativnosti Koroške izpostavila razvojni pomen inovacij.

Po podelitvi priznanj inovatorjem je na prizorišču v obratu jeklarna družbe Sij metal Ravne potekalo druženje z inovatorji in pogostitev. V kulturnem programu sta nastopila Ditka in Gorazd Čepin.