31.05.2018
Slovenj Gradec s 1. vseslovensko rokodelsko razstavo ohranja tradicijo

Prva vseslovenska rokodelska razstava bo nekaj posebnega. Ima nov koncept, a bogato tradicijo. Predstavljajo se slovenski rokodelski centri. 

Po 40. letni tradiciji z 20.timi razstavami Domače in umetnostne obrti v letu evropske kulturne dediščine, tokrat spremenil koncept rokodelske razstave, ki je letos nastala v sodelovanju Mestne občine Slovenj Gradec in Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije. Zato nosi tudi ime Prva vseslovenska rokodelska razstava, ki jo bodo popestrili tudi inovativni izdelki Iz rok do oblike, ki so prispeli na natečaj in ki ohranjajo kulturno dediščino. Izbranih je bilo 14 rokodelcev s tovrstnimi izdelki, ki bodo del Rokodelske razstave.

Uro pred uradnim odprtjem vseslovenske rokodelske razstave v galeriji, ki bo ob 13. uri, pa bodo na Glavnem trgu odprli še eno zanimivo razstavo. To bo Galerija na prostem na Glavnem trgu, kjer bodo na ogled steklene skulpture domačega rokodelca, steklarskega mojstra iz Slovenj Gradca, Matjaža Gostečnika. Razstava, ki je del 20. letnega jubileja ustvarjanja s steklom Matjaža Gostečnika, bo vseskozi spremljala vseslovensko rokodelsko razstavo. Na ogled ponuja 17 steklenih eksponatov , z dvema pa se oblikovalec stekla, Matjaž Gostečnik predstavlja tudi na 1. vseslovenski rokodelski razstavi.


IF