31.05.2018
Živel Slovenj Gradec - zaključek praznovanja 750. letnice mesta

V soboto ob 21. uri se v Slovenj Gradcu zaključuje serija prireditev v čast 750. letnice mesta Slovenj Gradca, z multimedijskim spektaklom Živel Slovenj Gradec! Vivat Windisgretz, ki bo na Trgu svobode.

Pred cerkvijo sv. Elizabete se bo odvrtelo dramsko, glasbeno in vizualno popotovanje skozi kulturno-zgodovinsko dogajanja mesta Slovenj Gradec. V glasbeno scenski predstavi z video mapping vizualizacijo ekipe Gangl Productions, bo časovni stroj podob zavrtel zgodovinsko kolo meščanskega življenja skozi obdobja bogate kulturne dediščine Slovenj Gradca.

Vsebinsko je prireditev zasnoval kustos koroške galerije Marko Košan, režiser in scenarist Uroš Zavodnik pa je povedal, da bodo prostor pred tem zvočno očistili. To bodo storili glasbeniki Aleš Gangl, Jure Praper in Matjaž Mlakar, pridružili pa se jim bodo tudi tolkalci skupine Stop. Nastopili bodo tudi združeni pevski zbori.

Pričakovati je veliko udeležbo prireditve, ki se je bodo na povabilo mestne občine Slovenj Gradec udeležili številni gostje, tudi častni pokrovitelj prireditve Živel Slovenj Gradec, predsednik republike Slovenije, Borut Pahor.

IF