23.05.2018
Heroji furajo v pižamah

Na Ravnah je potekal posvet pod naslovom Heroji furajo v pižamah. Gre za predstavitev težav in izzivov s katerimi se soočajo mladi pri udejstvovanju v prometu v povezavi z uživanjem alkohola in drugih psihoaktivnih snovi ter s tem povezane prometne varnosti.

Posvet je pripravil zavod za inovativno izobraževanje Vozim, skupaj s partnerjema občino Ravne in mladinskim kulturnim centrom Kompleks. Predstavnik Zavoda Vozim Matej Lednik je pojasnil, da je bistvu njihove akcije v tem ,da mlade prepričajo, da svoje zabave načrtujejo, poskrbijo za prevoz in ne sedajo vinjeni za volan ali k vinjenim voznikom. Heroji ,ki furajo v pižamah so torej predvsem starši ali prijatelji mladih, ki jim pomagajo varno priti domov.

Problematiko so podrobneje osvetlili Vesna Marinko iz javne agencije republike Slovenije za varnost prometa, dr. Maja Roškar iz nacionalnega inštituta za javno zdravje, Ana Pisar direktorica mladinskega kluba Kompleks, David Vaukman ,poveljnik koroške gasilske zveze in vodja policijskega okoliša postaje na Ravnah Zvonko Uršnik. Po referatih so potekale delavnice z mladimi po skupinah, na njih so bili povabljeni dijaki prvih letnikov gimnazije Ravne in srednje šole Ravne Posvetu bosta sledila še dva konkretna dogodka Heroji furajo v pižamah na dveh zabavah na Ravnah v juniju, ko bo koncert Nipkeja in Trkaja ter v juliju , na takoimenovanem summer brejku.

Projekt sta s posebnim spotom podprla tudi koroška glasbenika Ditka Čepin in Milan Kamnik.