23.05.2018
Festival inkluzije Igraj se z mano že drugič v Radljah ob Dravi

Ta petek bo center Radelj ob Dravi prizorišče festivala inkluzije Igraj se z mano.

Vključenost, sodelovanje, povezovanje skozi igro so temeljni cilji ne glede na drugačnost, ki jo že več let spodbujamo z Mednarodnim festivalom Igraj se z mano, tako da se ponaša že z veliko ambasadorji inkluzije.

Javni zavod ŠKTM Radlje v sodelovanju s Centrom Janeza Levca Ljubljana in Društvom za kulturo inkluzije, že drugič v Radljah organizira festivalsko dogajanje v regiji , pred tem je festival 8 let potekal na Muti. Festivalsko dogajanje je sicer organizirano v več krajih po Sloveniji in tujini, njegova ideja pa je povezovanje otrok skozi igro. V aktivnosti so vključene šole, zavodi, nevladne organizacije in posamezniki. Pomembno je predvsem druženje vseh ljudi, festival pa jim nudi priložnost za povezovanje in spoznavanje skozi skupne dejavnosti.Središče dogajanja je vedno glavni oder, kjer potekajo glasbeni, pevski in plesni nastopi ter razne igre. Oder obkrožajo številne delavnice in animacijski kotički.

Kot je za naš radio povedala Dominika Karlatec, njegova koordinatorka za Koroško in Celjsko regijo, se bo na glavnem odru v Radljah predstavilo 488 nastopajočih, Eva Boto in ansambel Poskok. Tudi Peter Nos bo obiskal otroke. V sameme festicvalskem dogajanju bo sodelovalo kar 90 prostovoljcev. Cilj festivala je graditi bolj razumevajočo in odprto družbo.

IF