17.05.2018
V Mislinji obnavljajo skakalnico

Ob odkritju temeljnega kamna za gradnjo novega Centra za šport in zdravje v minulem tednu so v Občini Mislinja letos poskrbeli za kar nekaj investicij v infrastrukturo na področju športa.

Poleg ureditve igrišč v športnem centru Bajer, je bil obnove deležen tudi pred dvema desetletjema posodobljen smučarsko skakalni center. Občina je v načrtovani investiciji v zadnjih dveh mesecih vložila sredstva v izgranjo keramične naletne smučine na 90 metrski skakalnici, Smučarsko skakalni klub Mislinja pa je poskrbel za zamenjavo dotrajane lesene obloge na hrbtišču skakalnice ter lesena tla na naletu zamenjal s paneli.

Vrednost zamenjave dotrajane lesene podlage naleta in mostu skakalnice čez cesto Mislinja-Tolsti vrh je nekaj manj kot 15.000 evrov, vrednost nove keramične smučine, vključno z montažo pa 46.970 evrov. Klub je prispeval 2.500 evrov, skupna vrednost naložbe pa tako znaša 63.900 evrov.

Prednost nove keramične smučine, ki jo je razvilo podjetje MANA Original TS, se povsem razlikuje od tiste, ki jo je to podjetje pred dvajsetimi leti vgradilo v nalet skakalnice, njene porednosti pa so sodobnejša  konstrukcija, boljši sitem odvodnjavanja ter močenja naletne smučine in nižji stroški vzdrževanja.

Gre za pomembno naložbo v Občini Mislinja,saj bolj prepoznavni skakalni center postaja zanimiv tudi za treninge in gostovanja drugih smučarskih klubov v Mislinji.

Glede na to, da je ta smučarsko skakalni center z obstoječo infrastrukturo edinstven v Sloveniji in mu po besedah predsednika Smučarsko skakalnega kluba Viktorja Robnika, ni para, se v klubu v bodoče nadejajo tudi večjega obiska, tako skakalcev kot obiskovalcev tekem ter še večjih uspehov domačiih skakalcev, med katerimi so najuspešnejši Blaž Pavlič, Urh Rošar in Žak Lubej.

NK