17.05.2018
Kandidati LMŠ se predstavijo

V Slovenj Gradcu so se predstavili kandidati Liste Marjana Šarca za tri koroške volilne okraje.

V okraju Slovenj Gradec kandidira 58- letni Jože Lenart , ekonomist , zaposlen kot finančni kontrolor in kasneje podjetniški svetovalec. V mlajših letih se je ukvarjal z mladinsko politiko, kasneje ga je pot vodila v gospodarsko- podjetniške vode. Zavzema se bo za pomoč gospodarstvu, predvsem mladim podjetnikom. Čeprav gre za zdravstvo čedalje več denarja so učinki vedo slabši, zato bo potrebna zdravstvena reforma, zavzemal se bo tudi za pokojninsko reformo. Želi si, da bi se pri mladih ponovno vzpostavilo zaupanje v to državo.

44-letna Barbara Turičnik Hudernik dela kot samostojna komercialistka, izkušnje si je nabirala kot predsednica nadzornega odbora občine Dravograd v zadnjih dveh mandatih. V tem volilnem okraju tudi kandidira. Med njenimi prioritetami so tretja razvojna os, razvoj turizma in kmečkega turizma, združitev turističnih centrov Kope in Ribnica na Pohorju , prav tako je nujna vzpostavite lesno predelovanega podjetja na Koroškem.

37- letni Adam Vengušt iz Slovenj Gradca je diplomiral na mednarodni poslovni šoli v Ljubljani, zdaj že 12 leta dela v zavarovalništvu, trenutno je zaposlen kot vodja trženja pri poštni zavarovalnici v Ljubljani. Pozno se je vključil v stranko in niti ni imel možnosti izbire volilnega okraja , zato kandidira na Ravnah, kar pa se mu ne zdi nič posebnega, ker bi na Koroškem morali delovati povezovalno. Največ napora bi namenil debirokratizaciji države, ki duši pobudo in dviguje cene storitev.