14.05.2018
Prva urbana delavnica v mestnem jedru Slovenj Gradca dobro obiskana

V maju se je začela nova sezona Urbanih delavnic, ki tudi letos soupadajo z nedeljskimi zaporami ožjega mestnega jedra Slovenj Gradec za motorni promet. Lanska izkušnja se je izkazala za dobrodošlo, ožje mestno jedro pa bo letos ob nedeljah zaprto vse do novembra.

Prva urbana delavnica, ki je bila včeraj popoldne, je bila odlično obiskana, namenjena je bila otrokom in mladostnikom, pa tudi njihovim staršem. Otroci so spoznavali električne Trial motocikle, vozili karting in telovadili. Električna kolesa so trenutni svetovni hit, označuje jih visoka varnost, saj je moč motorja prilagojena starosti, motorji so tihi in okolju prijazni. Udeleženci so lahko sodelovali tudi v drugih aktivnostih.

Lucija Čevnik, vodja mestnega menedžmenta, je povedala, da bodo otrokom za urbane delavnice pripravljali vselej različne vsebine in jih prilagajali vremenskim razmeram. Letos so na razpis dobili 9 različnih ponudnikov za aktivnosti in projekte. Urbane delavnice v središču mestnega jedra Slovenj Gradec bodo vsako 2. in 4. nedeljo v mesecu pod geslom Gremo v mesto! Obiskovalci mesta pa bodo ob nedeljah mesto uživali brez prometa, kar z velikim odobravanjem sprejemajo tudi stanovalci mestnega jedra.


IF