10.05.2018
Sistem Picikl na Ravnah izboljšali

V okviru projekta Urbana ureditev Raven na Koroškem je občina že leta 2015 vzpostavila brezplačen avtomatiziran sistem za izposojo koles.

Cilj projekta je doseganje večje trajnostne mobilnosti v prometu, zmanjšanje zastojev zaradi motornega prometa , zmanjšanje onesnaženosti in nenazadnje prispevek k izboljšanju zdravja ljudi.

Ker je bilo zanimanje zelo pičlo, so ga zdaj nekoliko nadgradili.

Ravenski sistem Picikl, premore petnajstih navadnih koles s prestavami in pet električnih koles. Na petih lokacijah, pri mestni hiši Ravne, pri domu telesne kulture, pri vrtcu na Javorniku , pri avtobusni postaji v Kotljah in ob naselju vrstnih hiš v Dobji vasi, so vzpostavljene izposojevalne postaje, ki vključujejo 30 priključnih stojal in skupno 20 koles. Na vsaki posamezni postaji na Ravnah so tri navadna kolesa s prestavami in po eno električno kolo. Kolo je možno vrniti na kateri koli postaji oz. prostem stojalu sistema.

 Od 18. aprila naprej je sistem izposoje koles na Ravnah na Koroškem kompatibilen tudi s sistemom izposoje električnih mestnih koles na Prevaljah na lokaciji Družbenega doma, z eno postajo avtomatiziranega sistema za izposojo mestnih koles, ki vključuje štiri električna kolesa s skupaj šestimi priključnimi stojali.

Za uporabo sistema izposoje koles je potrebna osebna registracija uporabnika sprejemni pisarni občine Ravne, ki so jo letos tudi nekoliko poenostavili.