08.05.2018
Levica se je predstavila na Ravnah

V ponedeljek so se na Ravnah predstavili kandidati Levice v 5. celjski volilni enoti, ki se je je udeležil  tudi vidnejši poslanec Levice v Državnem zboru, dr. Franc Trček. Člani Levice pričakujejo na tokratnih volitvah podvojitev poslanskih sedežev, in ne skrivajo ambicije, da bi postali del vladajoče koalicije. V stranki, ki se sklicuje na socializem, na prvo mesto postavljajo dvig plač, dvig pokojnin, zavzemajo se za dostojno plačilo.

Želijo povečati financiranja izobraževanja, kulture, znanosti in raziskovanja; odpraviti prekarnosti, pregon kršitev delavskih pravic, zavezništvo s  sindikati; poudarjajo prenovo soupravljanja s podjetji, udeležba delavcev pri dobičku, razvoj zadružništva in socialnega podjetništva. Na zunanje političnem področju se zavzemajo za samostojno in suvereno politiko in zagovarjajo izstop iz Nata.

Na Koroškem se bodo s stranko Levice v boj za poslanske sedeže podali v Slovenj Gradcu Dorotea Pospihalj, na Ravnah Milan Mrdženović in v Dravogradu Branko Ivanič. Dorotea Pospihalj je modna oblikovalka, ki študira psihoterapijo v Londonu in dela na kliniki za duševno zdravje. Slednje vidi kot problem današnje kapitalistične družbe. Medtem, ko pomaga posameznikom, se nahaja v poziciji prekarne delavke. Zavzema se za sistemske spremembe in strmi k integraciji psihoterapije v javno zdravstvo in lažji dostopnosti do storitev.

Milan Mrđenović je po izobrazbi uni. dipl. zgodovinar in opravlja podiplomski študij. Dela priložnostno in je v Levici aktiven od vsega začetka. Opravlja tudi funkcijo koordinatorja Levice za koroško regijo. Letos kandidira za poslanca Levice v okraju Mežiške doline. Zavzemal se bo za boljše delavske pogoje, višje plače, čisto okolje ter socialno, pravno in demokratično državo.

Branko Ivanič dela kot vzdrževalec v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec in je po poklicu vodoinštalater s končano kovinarsko šolo. Kot del J sektorja pozna razmere v slabo cenjenem plačilnem razredu. Všeč mu je Levica kot stranka, ki si prizadeva za mlade in omogoča osnovo za javno stabilnost, varno prihodnost in kar je najpomembnejše socialno državo, ki bo prijazna tudi do upokojencev.

IF