04.05.2018
Začenja se reorganizacija Centrov za socialno delo

Konec aprila je vlada RS sprejel akte, ki omogočajo nadaljevane reorganizacije Centrov za socialno delo. Sprejela je sklep o ustanovitvi centrov za socialno delo in odločbe o imenovanju vršilcev dolžnosti direktorjev. Tako se sedaj nadaljuje operativno izvajanje reorganizacije mreže centrov za socialno delo.

S sklepi o ustanovitvi imamo sedaj v Sloveniji 16 regijskih centrov za socialno delo, ki so nastali z združitvijo 62-tih obstoječih centrov, s svojim delovanjem pa bodo pričeli 1. oktobra letos. Na Koroškem imamo regijski center za socialno delo Koroška s sedežem v Slovenj Gradcu, sestavljajo pa ga vse enote dosedanjih centrov, poleg Slovenj Gradca še Dravograd, Radlje in Ravne na Koroškem, vršilec dolžnosti regijskega centra Koroška pa je Tadej Poberžnik. Vršilci dolžnosti bodo funkcije opravljali do imenovanja direktorjev in so pooblaščeni, da opravijo priprave za začetek dela regijskega Centra za socialno delo, ter od 1. oktobra dalje organizirajo in vodijo strokovno delo ter poslovanje centra. Vsi potrjeni vršilci dolžnosti direktorja so dolgoletni sodelavci in direktorji dosedanjih centrov, ki se tudi sami zavedajo potrebe po reorganizaciji in jim to pomeni poseben izziv.

Tako bodo regijski centri za socialno delo poleg poslovanja na sedežu, poslovali tudi zunaj sedeža, v enotah, kjer imajo sedeže zdajšnji centri za socialno delo.

 

IF