03.05.2018
Knjižnica Radlje se seli v center, bližje ljudem

Knjižnica Radlje ob Dravi se bo v mesecu maju preselila na novo lokacijo.

Kot smo že poročali, se bo kmalu v nove prostore v obnovljeno bivšo blagovnico Tima preselila Knjižnica Radlje in se z novim domovanjem v centru mesta približala uporabnikom. Selitev bo potekala v mesecu maju, je povedala direktorica, Slavica Potnik, tako da si v Radljah do sredine junija ne bo mogoče izposojati knjig, bodo pa ljudje lahko obiskovali vse druge krajevne enote knjižnice. 

Tokrat bodo v 1. nadstropje v Timi, ki jo je občina Radlje z zasebnim partnerjem tudi energetsko obnovila, preselili 40 tisoč enot knjižničnega gradiva, tam pa bo za obiskovalce Knjižnice Radlje na voljo še nova prireditvena dvorana in manjša galerija. Zaposleni v radeljski knjižnici in tudi vsi uporabniki se veselijo novih in lepo opremljenih prostorov, novost, ki je razveseljiva pa je še dostop za invalide, saj je v Timi novo tudi dvigalo. V spodnje prostore Time pa se bo preselil tudi Marenberški mladinski kulturni center.

Zadnjih 20 let so bralci obiskovali knjižnico v prostorih poslovno-trgovskega centra Hmelina. Ob selitvi v takratno Ero so se sicer tako krajani kot zaposleni veselili prostornosti, prostora za prireditve in otroškega kotička, toda, na tej lokaciji je bila knjižnica preveč oddaljena od ljudi. V centru pa se jim bo zelo približala, dostopna bo tudi za invalide. 

IF