30.04.2018
Na prvomajskem shodu na Ravnah pričakujejo 3 000 ljudi

Največji prvomajski shod na Koroškem se bo jutri odvil na Ravnah, letošnje tradicionalno srečanje ob praznovanju mednarodnega delavskega praznika – 1. maja bo organizirala SKEI Konferenca sindikalnih podružnic družb Slovenske industrije jekla in Skei, regijska organizacija za Koroško ter ostale zainteresirane družbe skupaj z Občino Ravne na Koroškem in Zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem.

Srečanje bo tudi letos na lokaciji ob Grajskem parku Ravne na Koroškem. Slavnostna govornica na prireditvi bo predsednica SKEI Slovenije Lidija Jerkič, pozdravne nagovore za vse zbrane pa bodo imeli še Predsednik konference družb SIJ Ravne Boris Štriker,
Podžupan Občine Ravne na Koroškem Aljaž Verhovnik, Župan Občine Prevalje dr. Matic Tasič in Župan mestne Občine Slovenj Gradec Andrej Čas.

Prireditev bodo z glasnim pokanjem oznanili Mežiški možnarji. V programu bodo sodelovali še Pihalni orkester železarjev Ravne ter vokalistki Maša Jakopič in Eva Boto. Sledilo bo druženje z ansamblom Naveza. 

Prvomajski shod na Ravnah se bo pričel ob 12.00 uri ob Grajskem parku.

 

KV