30.04.2018
V maju praznik občine Ribnica

Občina Ribnica na Pohorju v mesecu maju praznuje občinski praznik in kot vsako leto pripravijo prireditve, ki se odvijajo ves mesec. Organizirajo jih domača društva, pripravijo pa kulturna srečanja, tekmovanja in druga srečanja.

Osrednja investicija tudi letošnjega leta je v občini Ribnica na Pohorju izgradnja čistilne naprave in kanalizacije v Josipdolu. Občina Ribnica je lani iz sicer nizkega proračuna uspela zgraditi čistilno napravo, letos pa gradijo razvode kanalizacije in bodo, kot je dejal župan Srečko Geč, do konca leta uspeli na čistilno napravo priključiti večino populacijskih enot v Josipdolu, to je okoli 200 uporabnikov. Z deli bodo nadaljevali še prihodnje leto, saj ostaja za priklop na čistilno napravo še kakšnih 150 enot. Občina Ribnica je kot manjša občina, v največji meri odvisna od lastnih finančnih sredstev proračuna in večjih projektov ne more sofinancirati, celo čistilno napravo v Josipdolu so morali sami financirati, ker ne dosegajo 2000 uporabnikov. Občina Ribnica bo pomagala tudi vsem, ki bodo gradili lastne male čistilne naprave.

V preteklem letu so porabili za vzdrževanje cest dobrih 107 tisoč evrov, standard pa vzdržujejo ne glede na sredstva, še posebej na gozdnih, povezovalnih cestah. Slavnostna seja ob občinskem prazniku Ribnice bo 18. maja, ko bodo podelili tudi občinska priznanja. Osrednje priznanje bo letos prejelo Turistično društvo Ribnica na Pohorju.

 

IF