25.04.2018
Tudi SDS potrdila listo kandidatov za prihajajoče volitve;

 Svet stranke SDS je na seji v ponedeljek soglasno podprl listo kandidatov v peti volilni enoti in tudi v treh volilnih okrajih na Koroškem. V Mislinjski dolini bo na listi stranke SDS kandidiral Andrej BREZNIK iz Pameč, samostojni obrtnik, mojster avto elektrikar. Breznik svoj poklic združuje s športom in glasbo, saj poje pri domači vokalni skupini Breznik in drugih pevskih zborih. Andrej Breznik je tudi podpredsednik območne obrtniške zbornice Slovenj Gradec, trenutno je tudi predsednik Vaške skupnosti Pameče.

V Dravski dolini stranka SDS kandidira 30-letnega Andraža Koželnika mag. zgodovine, iz Brezna. Koželnik je aktiven gasilec, športnik in kulturnik. Izkušnje si je nabiral tudi v Bruslju kot stažist evropski poslanki Romani Tomc. Je predsednik Društva za šport in rekreacijo Splavar in predsednik Koroške regijske koordinacije Slovenske demokratske mladine.

Kandidat stranke SDS v Mežiški dolini pa bo 32 letni Aleš LOGAR, magister poslovnih ved, ki je med študijem izkušnje pridobival tudi v sklopu Erasmus programov v Nemčiji. Po izkušnji v tujini je dokončal magisterij na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Aleš Logar je vodil tudi znani ljubljanski klub K4 oziroma Zavod Kersnikova, od leta 2016 pa opravlja delo direktorja Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem.


KV