19.04.2018
Reševanje Rimskega vrelca v Kotljah

Z namenom reševanja propadlega hotela Rimski vrelec v Kotljah je pred leti občina Ravne na Koroškem kupila stavbo in zemljišča in začela iskanje primernega investitorja, ki bi tam ponovno vzpostavil dejavnost. Prvi poskus ni bil uspešen, ruski zdravnik Musa Abidov, ni uspel zbrati dovolj denarja za adaptacijo hotela. Po poravnavi je občina Ravne ponovno postala lastnica objekta in zemljišč.

Tokrat so se zadeve lotili z močnejšimi pred prodajnimi aktivnostmi. Poiskali so pomoč turističnega strokovnjaka Bogdana Lipovška in v januarja je izšel prodajni katalog. Podrobnosti iz kataloga smo predstavili v dopoldanski oddaji Pod drobnogledom. Pomembne zadeve iz njega so predlog , da se postavi nov hotel, ocenjena vrednost investicije brez zemljišč je med 6,5 do 7,2 milijona evrov, priloženi so tudi trije scenariji poslovanja. Mineralna voda je smiselno vključena v koncept hotela. Lipovšek ni izdelal le kataloga, ampak je povabljen tudi k iskanju potencialnih investitorjev. Povedal je, da je doslej kontaktiral s približno 20 potencialnimi investitorji, oziroma s 13 večjimi. Zadeva po njegovem mnenju zahteva čas.

Župan občine Ravne Tomaž Rožen je povedal , da poleg zastopnika poteka oglaševanje lokacije še po drugih kanalih. Takoj ,ko bodo znani resnejši kandidati, bo občinski svet določil pogoje razpisa in bo objavljen razpis. Po najbolj optimistični različici bi se to lahko zgodilo še pred poletjem, po najbolj pesimistični spomladi naslednjega leta.