18.04.2018
Zaključili 5. sezono branja projekta beremo za nagrado Toneta Partljiča

Z zaključno prireditvijo se je v tem tednu zaključila 5. sezona bralne značke projekta Beremo za nagrado Toneta Partljiča, ki jo izvaja Koroški dom starostnikov, enota Slovenj Gradec. Prireditev je bila pred Koroško osrednjo knjižnico na Ravnah. V programu so sodelovali sodelujoči bralci, stanovalci, člani medgeneracijskega centra in mladi, osnovnošolci in dijaki.

Letos so se starejši bralci sprehajali skozi besedila koroškega kantavtorja Milana Kamnika, nadavno nazaj je izšla knjiga z njegovimi narečnimi besedili priljubljenih skladb, ki jih izvaja Milan, z naslovom Ibržnik. Bralce je še posebej veselilo, da se jim je tudi tokrat pri prebiranju besedil večkrat pridružil tudi Milan Kamnik s kitaro in svoje uspešnice tudi zapel. Znajo jih tako stari kot mladi. V letošnjem projektu je bilo to zelo všeč tudi sodelujočim v projektu, učencem 2. Osnovne šole Slovenj Gradec, šole Neznanih talcev Dravograd, Prežihovega Voranca Ravne in dijakom ravenske Gimnazije. Med sezono branja so na razlučnih lokacijah pripravili več delavnic, ki se jih je udeležil tudi Milan.

Doslej so stanovalci doma starostnikov in sodelujoči učenci ter dijaki že brali dela Toneta Partljiča, Prežihovega Voranca, Leopolda in Primoža Suhodolčana, Frana Ksaverja Meška in letos besedila Milana Kamnika.

IF