05.04.2018
Obsežnejše čistilne akcije v Dravogradu in v Radljah

Vsako leto bolj se razširja vseslovenska akcija prostovoljstva Dan za spremembe, ki se bo odvijala v soboto tudi na Koroškem. Sodelujejo številne občine, društva in druge organizacije, pa tudi Domovi za starejše.

Tudi v Domu starejših Hmelina v Radljah se bodo pridružili akciji v soboto med 9. in 12. uro. Prostovoljci bodo tokrat njihovi zaposleni s svojimi otroki. Ker je namen akcije povezovanje in sodelovanje, so medse povabili tudi bodoče mamice in mamice z majhnimi otroki iz lokalnega okolja, skupaj z zaposlenimi in stanovalci bodo preživeli dan in se preko aktivnosti družili v parku doma, kjer bodo tudi urejali in čistili okolico in se družili tudi z družabnimi igrami.

V soboto dopoldne pa bo potekala tudi velika čistilna akcija Dan za spremembe v organizaciji občine Radlje in zavoda ŠKTM Radlje . V njej bodo sodelovali vsi člani društev in organizacij. Dan bo zanimiv, saj so po akciji v radeljskem dvorcu skupaj z Osnovno šolo pripravili še primerni zaključek z vsemi udeleženci, po krajšem kulturnem programu, kot je tradicija, pa bodo tudi tokrat zasadili novo drevo.

Obširno občinsko čistilno akcijo pa v soboto, 7. aprila pripravljajo tudi v Dravogradu skupaj v organizaciji Krajevnih skupnosti Črneče, Dravograd, Libeliče, Šentjanž in Trbonje. Prostovoljna akcija čiščenja naselij bo potekala od 8. ure dalje, udeleženci pa bodo že na zbirnih mestih prejeli vrečke za smeti, zaščitne rokavice in kasneje tudi malico.

V ospredju čištilne akcije so komunalni odpadki po naseljih v občini, po sprehajalnih in kolesarskih poteh, ob cestah in bregovih rek. Za odvoz odpadkov bo poskrbelo Javno komunalno podjetje Dravograd.


 

IF