16.03.2018
Odgovorno, povezano in s sodelovanjem do ciljev

Na skupni novinarski konferenci v Slovenj Gradcu so se predstavili vsi trije koroški kandidati stranke SD za državnozborske poslance v vseh treh volilnih okrajih Mežiške, Mislinjske in Dravske doline. 

Kandidat SD Mežiške doline je Jani Prednik, kandidatka Mislinjske doline je Lucija Fink, Dravske doline pa dr. Dominika Švarc Pipan. 

Njihova prednost je mladost in neobremenjenost, vsi so novi obrazi, a v slovenskem prostoru uveljavljene stranke. Čeprav so v volilnih okrajih konkurenti, nastopajo skupaj, pri tem poudarjajo večjo moč in pogum, sodelovanje, dopolnjevanje in odgovorno delo. Skupaj izpostavljajo preobrat, ki ga s svojim povezovalnim in konstruktivnim delom želijo doseči v politiki prihodnosti, kajti dovolj je stare prakse medsebojnega političnega obračunavanja. Pri tem imajo v ospredju vse, kar si je v dolgoročnem programu zastavila stranka Socialnih demokratov na nacionalnem nivoju, sami pa želijo veliko prispevati k vrnitvi osnovnih vrednot kot so spoštovanje, razumevanje, sodelovanje.....Le s sodelovanjem in konstruktivnim dialogom si predstavljajo dosego ciljev, to pa so zadovoljni državljani. 

 Jani Prednik , kandidat Mežiške doline, je ekonomist iz Kotelj, zaključuje magisterij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in je zaposlen v kabinetu ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejana Židana. Že sedem let je aktiven v politiki, v zadnjem mandatu je občinski svetnik na Ravnah. S svojim delom, energijo in ambicijami želi sodelovati v napredku Koroške regije, kot sam pravi pogumno, saj pogum tudi pogreša. Svoja prizadevanja osredotoča na dostopno javno šolstvo, usklajeno s potrebami gospodarstva, v medgeneracijsko sodelovanje, v stabilnejše financiranje okoljske sanacije Zgornje Mežiške doline in na ureditev položaja delavcev migrantov, zaposlenih v Avstriji.

Lucija Fink, kandidatka Mislinjske doline, ekonomistka iz Slovenj Gradca in strokovnjakinja za marketing, je v občinskem odboru stranke SD v Slovenj Gradcu aktivna že štiri leta, zadnje leto pa je predsednica občinskega odbora. Dodobra pozna lokalno politiko in tudi potrebe za razvojni preboj regije. Zavzema se za odprto in inovativno gospodarstvo, za družbeno enakost, dostopnost do javnih storitev neglede na socialni položaj. V ospredju prizadevanj sta izgradnja hitre ceste in zagon lesno - predelovalnih obratov kot delov lesne verige. Želi uravnotežen šolski sistem, ki je ključen za kadrovsko zadostnost v gospodarskih družbah in uspešnejšo Koroško kot tursitično destinacijo.

Dr. Dominika Švarc Pipan iz Dravograda, ki je strokovnjakinja za mednarodno pravo in predsednica sveta SD za pravosodje, se je po 12. letih študija in poklicnega delovanja v tujini vrnila v Slovenijo. Živi in dela v Ljubljani, Koroško, kjer je doma, pa čuti z vsemi pozitivnimi potenciali in ji želi z vsem svojim znanjem in izkušnjami pomagati pri napredku. Verjame, da Koroška potrebuje njen glas, ki je prepoznaven v državi in v mednarodnem prostoru, zato je sprejela odgovornost političnega udejstvovanja za spremembe na boljše. Želi soustvarjati pravičnejšo politično prihodnost, na moderen in učinkovit način z dialogom, povezanost pa lažje vodi do skupnega cilja. K povezanosti dodaja še svojo strokovnost s številnimi izkušnjami. Pri svojem sedanjem delu uživa in če bo njen glas dosegel državo, jo bo začela spreminjati pri osnovnih vrednotah. Za Koroško pravi, da se glede na probleme odlično razvija, še večji preboj pa lahko doseže s povezovalno politiko. Delovanje pravne države dodaja k svojim ključnim ciljem. 

IF