15.03.2018
V Mestni občini z razpisom iščejo inovativne izdelke s temelji kulturne dediščine

Mestna občina Slovenj Gradec je razpisala natečaj za razstavo sodobnih inovativnih izdelkov, ki temeljijo na dediščini v Sloveniji. Natečaj je namenjen ustvarjalcem, ki želijo svoje izdelke predstaviti širši publiki, geografsko ni omejen, morajo pa biti izpolnjeni pogoji o kakovosti in izvirnosti izdelka, ki temelji na kulturni dediščini in še ni bil predstavljen javnosti.

Z natečajem, ki je odprt do 10. maja, želi Mestna občina Slovenj Gradec spodbuditi ustvarjalce k črpanju idej, vzorcev, oblik iz bogate narodne kulturne dediščine, zaželeno je tudi vključevanje prvin lokalnih ali regionalnih identitet kraja ali območja.

Razstava sodobnih inovativnih izdelkov na temeljih dediščine v Sloveniji je del 21. bienalne razstave domačih in umetnostnih obrti, ki bo na ogled od 1. do 24. junija v prostorih Koroške galerije likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu. Izdelke, ki se bodo uvrstili na razstavo sodobnih inovativnih izdelkov na temeljih dediščine v Sloveniji, bo izbrala strokovna komisija.

Nova bienalna razstava DUO v mesecu juniju, bo letos nova priložnost za promocijo Slovenj Gradca, Podjetniškega centra oziroma rokodelskih mojstrov.

IF