15.03.2018
Zaključuje se filatelistična razstava Maksi Ravne 2018

V četrtek, 15. marca se je v razstavišču Koroške osrednje knjižnice na Ravnah zaključuje tretja kvadrienalna filatelistična razstava Maksi Ravne 2018.

Na Pošti Ravne je bil poleg rednega dnevnega žiga v uporabi tudi priložnostni poštni žig zaprtja razstave razglednic in maksimum kart ravenske razstave in hkrati tudi pozdrav mednarodnemu sejmu zbirateljstva COLECTA, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani 23. in 24. marca.

Za vse zbiratelje bo priložnostni poštni žig na okencih pošte Ravne na voljo do sobote, 24. marca.

Na razstavi Maksi 2018, ki je bila tekmovalnega značaja, je aktivno sodelovalo 23 razstavljalcev s 27 eksponati, nekaj eksponatov pa so dodali razstavi tudi izven tekmovanja. Razstavo vsake štiri leta pripravi Koroško filatelistično društvo, njen sestavni del pa je filatelistični sklop iz dotiska, dveh priložnostnih ovojnic, ene maksimum karte, dveh osebnih poštnih znamk ter dveh priložnostnih poštnih žigov, tako na dan odprtja razstave, kot tudi na dan njenega zaprtja. Filatelistični sklop in celostno podobo razstave je oblikoval član Koroškega filatelističnega društva, arhitekt Borut Bončina. Vse posamezne dele povezuje motiv drevesa lipa kot osrednjega atributa nekdanjega trga Guštanj in današnjega grba mesta Ravne na Koroškem.

Razstavo Maksi Ravne so posvetili tudi lanskim obletnicam mesta Ravne. Občina Ravne in Koroška osrednja knjižnica že vsa leta vestno skrbita za kulturno in domoznansko izročilo, s Koroškim filatelističnim društvom pa tudi dobro sodelujeta. Ta je v zadnjih letih zelo aktivno, ob razstavi pa so izdali tudi bilten. Podrobneje smo se o njihovem delu in poslanstvu pogovarjali v Sredini sredici.

IF