15.03.2018
Občina Muta spreminja Občinski prostorski načrt


Občina Muta je pretekli teden zaključila javno razpravo sprememb Občinskega prostorskega načrta, ki so ga z Zavodom za urbanizem Maribor pripravljali zadnja tri leta, sedaj pa gre v potrditev na ustrezna ministrstva.

Pomembne strateški dokument bodočega razvoja občine na novo opredeljuje pravila ravnanja s prostorom, od gradenj do urejanj infrastrukture, gospodarskega razvoja in kmetijskih zemljišč. Kot je povedal župan občine Muta, Mirko Vošner so občino na Ministrstvu za kmetijstvo pohvalili, da skrbno ravna s prostorom. 

V fazi javne razprave je bilo kar nekaj pripomb in pobud, župan Mirko Vošner pa je povedal, da so 80% pripomb že upoštevali. 

Občina Muta ima dva industrijska centra, na Spodnji Muti ob Kovačiji in na Zgornji Muti na Karavaningu, kjer je več industrijskih obratov. Industrijsko cono občina Muta z vlaganji urejanja cestno – komunalne infrastrukture širi z obrtno cono. Vošner poudarja, da jim je v OC uspelo doslej pripeljati uspešna podjetja, prav tako se zdaj novi investitorji tudi že dogovarjajo za odkup zemljišča. V OPN Muta je tudi revitalizacija tržkih jeder na Spodnji in Zgornji Muti, v katerih so prostorsko začrtane rešitve za razvoj.  Na Muti računajo, da ga bodo lahko v postopek sprejemanja ponudili v jeseni. 
 


 


 


 

- posnetek : OPN 2

 

V občinskem prostorskem načrtu občine Muta je tudi revitalizacija tržkega jedra na Spodnji in na Zgornji Muti, v javno zasebnem partnerstvu pa bi občina skupaj s Koroško kmetijsko gozdarsko zadrugo uredila posodobljeno trgovino in ob tem tudi nekaj novih stanovanj.