09.03.2018
V Dravogradu se začenja regijski Festival Urška


Festival mlade literature Urška je plod natečaja, ki ga za neuveljavljene slovenske pisce pod okriljem Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti prireja revija za literaturo Mentor.

Prvo srečanje najširšega kroga izbranih poteka po regijah, regij je 6, in drevi bo v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti Dravograd srečanje 8-ih izbranih mladih piscev iz celjsko-koroške regije.

Regijski festival mlade literature Urška vsebuje delavnico, na kateri udeleženci dobijo strokovna priporočila in namige, kako napisati dobro literaturo. Sledi predstavitveni literarni večer, na katerem bo državni selektor, letos je to Primož Čučnik, upoštevajoč vseh 6. takih regijskih predstavitev, izbral 5 finalistov za finalni del dogajanja. Finale se vsako jesen dogaja v Slovenj Gradcu.

Letos se bodo celjsko-koroškega regijskega festivala v dvorcu Bukovje med 8-mimi udeležili tudi mladi Korošci in sicer Larisa Javernik iz Radelj ob Dravi in Jaka Šoster ter Ivana Frajman, oba iz Slovenj Gradca.