08.03.2018
Gimnazija Ravne ustavila trend padanja števila dijakov

Gimnazija Ravne je nedavno prejela visoko strokovno priznanje, nagrado Blaža Kumerdeja, ki ga za dobro sodelovanje s šolami podeljuje Zavod republike Slovenije za šolstvo. Letos so , sodeč po informativnih dnevih, po slabšem obisku v zadnjih letih , uspeli povečati zanimanje za vpis v ravensko gimnazijo , gimnazija pa bo letos proslavila še 70 obletnico prve generacije maturantov in jo primerno obeležila. Vse to so bili razlogi, da smo v oddajo Sredina sredica povabili ravnatelja Gimnazije Ravne Dragomirja Benka.

Glede povečanega zanimanje, ki je tudi posledica novega izobraževalnega programa za farmacevtskega tehnika je povedal, da gre za obojestransko koristen dogovor z družbo Novartis, oziroma Lek Prevalje. Veliko je zanimanje osnovnošolcev za športni oddelek, ki omoogča zelo kvaliteten obšolski program, hkrati pa prijazno pripravo na izpolnjevcabje šolskih obveznosti.

Sedemdeseto generacijo maturantov bodo primerno proslavili z veliko proslavo 18. maja na Prevaljah, na zadnji dan pouka te generacije. V kulturnem delu prireditve bodo zapeli sami bivši gimnazijci, ki so zdaj glasbene zvezde, prireditev bosta povezovala Slavko Bobovnik in Tjaša Razdevšek, kajpak bivša dijaka šole, predstavili bodo še sedem vidnih posameznikov.

Že to soboto pa bodo dijaki v sodelovanju s srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo pripravili gledališko predstavo Prišel je ,da bi pohujšal, po motivih Ivana Cankarja ob stoletnici smrti. Predstava bo ob 17. uri v Kulturnem centru Ravne, Vabljeni, vstop je prost.