08.03.2018
Na Ravnah o proračunu, poslovanju ZKŠTM in kadrih

Občinski svet na Ravnah bo na današnji seji sprejemal predlog letošnjega proračuna. Po opravljeni javni razpravi bodo sprejemali 15 in pol milijona evrov vreden proračun na prihodkovni in 14,5 milijona na odhodkovni strani, pri čemer znaša neto zadolževanje 1,3 milijona evrov.

Na dnevnem redu bodo tudi pred investicijski programi za izvedbo ukrepov trajnostne mobilnosti ter rekonstrukcijo ceste na odseku Grm -Oplaz. Sprejemali bodo tudi letne programe športa, kulture, zdravstvenega in socialnega varstva, stanovanjski program ter mladinskega dela in mladinske politike. Obravnavali bodo poročila iz projektov Starosti prijazna občina, Občina po meri invalidov in Mladim prijazna občina. Na dnevnem redu je tudi podelitev stavbne pravice za območje Čečovje vzhod.

Občinski svet bo obravnaval tudi točki, ki vedno pritegneta veliko pozornosti, poročilo o poslovanju Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti ter poročilo nadzornega sveta tega zavoda. Nadzorniki so zavodu napisali 11 priporočil, glede investicij v zasneževanje smučišča Poseka pa so priporočili občinskemu svetu, da poslovanje pregleda državni revizor.

Med kadrovskimi zadevami sta na dnevnem redu mnenje k imenovanje direktorice Ljudske univerze Ravne. Na to mesto je nadzorni svet predlagal dr. Anjo Benko. Podali naj bi tudi soglasje k imenovanju direktorice javnega komunalnega podjetja Ravne. Svet zavoda za direktorico predlaga dosedanjo vršilko dolžnosti Andrejo Jehart, prav tako komisija za volitve in imenovanja..