08.03.2018
Odzivi na napoved ustavne presoje trase hitre ceste, ki naj bi jo vložile občine Braslovče , Polzela in Šmartno ob Paki

Na Koroškem so se že odzvali na napoved občin Braslovče, Polzela in Šmartno ob Paki, da bodo na ustavno sodišče vložile zahtevo za presojo ustavnosti trase hitre ceste med Šentrupertom in Velenjem, ki je del severnega dela tretje razvojne osi.

Predsednik odbora za izgradnjo hitre ceste pri svetu koroške regije dr. Matic Tasič je že dal pobudo za sestanek na ministrstvu, ki se bo odvijal 19. marca in na katerem bodo preučili nastale razmere. Zaenkrat v ministrstvu za infrastrukturo in v Družbi za avtoceste zagotavljajo ,da napoved ustavne presoje ne bo prekinila nobenih postopkov , ki se že izvajajo kot priprava za gradnjo ceste. Je pa Tasič zaskrbljen , ker je ena od občin, ki so napovedale ustavno presojo, v sklopu regijskega sveta Savinjsko šaleške regije med podpisniki protokola za gradnjo hitre ceste.

Nekateri, kot na primer Aljaž Vrhovnik iz ravenske mladinske iniciative za tretjo razvojno os, napoved za ustavno pritožbo ocenjujejo kot predvolilno potezo tamkajšnjih županov, predsednik sveta Koroške regije Alana Bukovnik pa si želi hitre odločitve.