07.03.2018
Priznanja Civilne zaščite na regijski proslavi

Kot smo že poročali 1. marca, so ob Dnevu Civilne zaščite na Brdu pri Kranju na državni proslavi že podelili najvišja priznanja Civilne zaščite. Zlati znak je prejela tudi aktivna članica občinskega štaba CZ Dravograd, Zlatka Pšeničnik.

Ob tem dnevu se zahvalijo vsem, ki so prispevali pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti na nesreče, pri izvajanju zaščite in reševanja in pomoči ter pri odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč. To je tudi dan vseh, ki sodelujejo na področju zaščite in reševanja - posamezniki, prostovoljne enote, službe, zavodi in gospodarske družbe, občine, policija, Slovenska vojska itd..

V Koroški regiji je 19. prejemnikov priznanj, od tega 11 prejemnikov dodatnih priznanj za enkratna dejanja ob letošnjem vetrolomu. Podelili jih bodo danes na osrednji regijski proslavi, ki bo danes ob 17. uri v Družbenem domu na Prevaljah. Bronaste znake CZ bodo prejeli Mojca DIMNIK, Branko KAKER, Magdalena KORDEŽ, Dušan TKALEC, Anže JAUŠEVEC in Simon POLC. Srebrni znak bo prejel Bojan ZAVEC, zlatega pa je že prejela Zlatka Pšeničnik.

Podelili bodo še dodatna priznanja za enkratno pomoč ob vetrolomu, to so bronasti znaki Civilne zaščite, ki bodo šli v roke posameznikom, gasilskim zvezam, gasilskim društvom, Območnemu združenju Rdečega križa Dravograd in štaboma CZ Dravograd in Črna na Koroškem.

Dobitniki priznanj so tudi prostovoljna gasilska društva, ki praznujejo visoke obletnice v tem letu. To sta Prostovoljno gasilsko društvo Mežica – ki dobi zlati znak Civilne zaščite in Prostovoljno gasilsko društvo Ravne, ki dobi plaketo CZ. Priznanja jim bodo podelili na njihovih proslavah.

IF