07.03.2018
Preko sodišča o usodi Športne hiše Radlje

 

Občina Radlje se je aktivno vključila v rešitev problematike lastništva Športne hiše, o njeni bodoči usodi so se v torek dogovarjali na Okrožnem sodišču Slovenj Gradec, kjer so se vpleteni dogovorili o pogojni sodni poravnavi glede odprtih terjatev podjetja Ceste mostovi Celje, ki je hišo 2010 zgradilo, a se je pred leti znašlo v stečaju. Z izgradnjo Športne hiše v javno – zasebnem partnerstvu je podjetje CM Celje pridobilo lastniško pravico, občina Radlje pa bi jo s plačilom najemnih stroškov po 15 letih dobila nazaj. Vzajemni odnos je zaostrila terjatev družbe do zavoda ŠKTM zaradi neplačanih najemnin v vrednosti 356 tisoč evrov, kar je družba CM Celje želela izposlovati tudi preko sodišča, a se je znašla v stečajnem postopku.

Športno hišo so v času stečaja poskušali že večkrat prodati, cena več kot 84%-nega lastniškega deleža CM Celje pa se je od dobrih treh milijonov evrov z dražbami že znižala na 2 milijona evrov. Od jeseni lani, ko so izvedli primopredajo pri Družbi za opravljanje terjatev bank, se občina Radlje poskuša dogovoriti glede odkupa lastniškega deleža, saj ima občina interes Športno hišo obdržati za namen, za katerega je bila zgrajena.

Na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu so stekli uspešna pogajanja med občino Radlje in CM Celje v stečaju, kjer je občina Radlje izrazila velik interes da športno hišo obdrži, torej odkupi. Družba DUTB, ki je odkupila terjatve, jo seveda želi tudi prodati. Zto so sklenili pogojno sodno poravnavo, o kateri radeljski župan, Alan Bukovnik še ni želel dajati informacij, saj se mora do nje opredeliti Upravni odbor DUTB-ja. Zanje je po informacijah športna hiša v zaključni fazi prodaje.

Tako bi občina Radlje z odkupom Športne hiše po zdaj precej nižji ceni le- to dobila nazaj, kje bo dobila sredstva pa zaenkrat še ni javna informacija.

 

IF