02.03.2018
Tovarna ivernih plošč v Otiškem vrhu dokončno v rokah turških kupcev

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je objavilo sklep, s katerim je prodaja poslovne celote Lesne TIP v stečaju pravnomočno končana. Po zavrnjeni pritožbi neuspelega avstrijskega kupca je tako poslovna celota tovarne, namenjena proizvodnji ivernih plošč, uradno prešla v roke Yildiz Entegre Adria s sedežem v Ljubljani, ki je del turškega koncerna Yildizlar Yatirim Holding. V stečajnem postopku Lesne TIP Otiški vrh  namreč družba Kronospan Holdings ni prijavila terjatve in zato ni pridobila položaja upnika in tudi ne položaja stranke v postopku.

Sklep sodišča pomeni, da turški kupec  kot pravni naslednik stečajnega dolžnika  vstopa v vse pravne položaje. Med prodano premoženje Iverke spadajo tudi nepremičnine in sklep sodišča pomeni, da so izpolnjeni vsi pogoji za vknjižbo lastninske pravice v korist kupca.

Drugo pritožbo avstrijske družbe Kronospan je 15.2. zavrglo višje sodišče v Ljubljani, zato je okrožno sodišče Slovenj Gradec vpisalo pravnomočnost sklepa z datumom 15.2., sklep je postal pravnomočen 28. 2. 2018. Pritožnik ima v roku 14 dni še možnost za uvedbo izrednih pravnih sredstev, ki pa ne zadržijo izvedbe tega sklepa.