01.03.2018
Na Kopah zadovoljni z dosedanjo sezono

Dve leti in pol od začetka stečaja podjetja Gorsko turistični center Kope je za 29. marec razpisana prva dražba za prodajo celotnega smučišča Kope. Predvidena je dražba na način zviševanja izklicne cene, ki je določena pri 3,4 milijona evrov.
Naprodaj je celotno smučišče Kope, ki zajema vse žičniške naprave, stroje, opremo, naprave na smučišču in ostalo je v obvestilu zapisala stečajna upraviteljica podjetja GTC Simona Goriup.

Naprave ima vse od jeseni leta 2015 v najemu podjetje Vabo, ki ima ob smučišču in v Slovenj Gradcu tudi nastanitvene zmogljivosti.
Po nekaj kriznih letih se zanimanje za smučanje na Kopah spet povečuje, rast v sezoni 2016/17 je bila več kot 50-odstotna. Prepeljali so 65.000 smučarjev. Letošnja ocena je še boljša , po treh četrtinah sezone, ki so jo začeli že pred božičem, so prepeljali že 60 tisoč smučarjev, kar pomeni, da bodo presegli lansko številko. Kljub temu, da jim je vreme v počitnicah nekoliko zagodlo.  Zabeležili so tudi 30 tisoč nočitev, nam je povedal direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž. Dobro so se obnesle tudi nekatere novosti, kot je proga za smučarski kros, v celoti so izvedli tudi napovedane apres ski, oziroma zabavne prireditve.

Vprašanj glede prodaje pa v družbi v Vabo ne komentirajo.