01.03.2018
Zlati znak CZ Zlatki Pšeničnik iz Dravograda

Prvega marca je Dan Civilne zaščite, ki letos namenja osrednjo pozornost krepitvi zavesti javnosti o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami ter vlogi Civilne zaščite pri varstvu pred njimi. Danes je tako kot vselej doslej tudi osrednja državna slovesnost na Brdu pri Kranju, na kateri podelijo priznanja za zasluge pri razvijanju in utrjevanju pripravljenosti na nesreče, pri izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč.

Med dobitniki priznanj je danes tudi Zlatka Pšeničnik, aktivna in dolgoletna članica občinskega štaba Civilne zaščite Dravograd, ki bo prejela Zlati znak Civilne zaščite.

Bo pa v torek prihodnji teden tudi regijska proslava ob Dnevu Civilne zaščite v Družbenem domu na Prevaljah, kjer pa bodo podelili 19 regijskih priznanj vsem, ki so se zelo angažirali pri pomoči prebivalstvu po vetrolomu, ki je na Koroškem za dalj časa ohromil življenje. Pri pomoči in odpravljanju posledic vetroloma na Koroškem, je bilo na terenu okoli 400 pripadnikov občinskih štabov Civilne zaščite in gasilcev, prav tako pa tudi okoli 400 rednih enot podjetij.

Današnji dan je za svetovni dan Civilne zaščite leta 1990 razglasila generalna skupščina Združenih narodov, v Sloveniji pa ga obeležujemo od leta 1992.

IF