01.03.2018
Od Pliberka do Traberka 2018

Začenja se najstarejša pevska revija v teh krajih Od Pliberka do Traberka. Tudi 51. srečanje pripravljajo organizatorji; Javni sklad kulturnih dejavnosti Ravne, Krščanska kulturna zveza in Slovenska prosvetna zveza , obe iz Celovca. Letos bo na petih koncertih na obeh straneh državne meje nastopilo 30 zborov oziroma okoli 500 pevcev.

Prva koncerta bosta že ta konec tedna.

V soboto 3. marca bodo pri Kovaču na Obirskem ob 19. 30 nastopili moški pevski zbor Valentin Polanšek z Obirskega, vokalni kvintet Ajda s Prevalj s citrarko Tino Kseneman, ženska pevska skupina Modrin Holmec , pevsko društvo sveti Jakob iz Mežice in moški pevski zbor Vres s Prevalj.

Drugi koncert bo v nedeljo 4. marca v Mežici. Ob 18. uri bodo v Narodnem domu nastopili moški pevski zbor Društva upokojencev iz Mežice, moški pevski zbor društva upokojencev iz Dravograda, ženski pevski zbor Solzice iz Kotelj, moški pevski zbor Gasilskega društva Ravne in moški zbor Šempetrski pavri iz Otiškega vrha.

Srečanje je delno tudi tekmovalnega značaja, strokovna spremljevalca pevcev, ki jih lahko predlagata za višji novo tekmovanja sta Ivan Vrbančič in Danica Pirečnik.