28.02.2018
S pomočjo občine bodo obnovili najvišjo skakalnico v Mislinji

 

Smučarsko skakalni klub Mislinja, ki na področju smučarskih skokov dejavno nadaljuje pionirsko delo dr. Stanka Stoporka, se ponaša s kar štirimi skakalnicami ter enosedežnico. Kmalu bodo del objektov tudi posodobili.

Smučarski skoki so eden tistih športov, ki zahtevajo utudi strezno športno infrastrukturo, zgrajeno v skladu z mednarodnimi predpisi, zato ta šport velja za enega najdražjih. Pred dvema desetletjema so infrastrukturo posodobili predvsem s pomočjo sponzorjev, letos pa se bodo lotili prenove smučine in zaletišča na 90-metrski Mislinjčanki z občinskimi sredstvi. 45.000 evrov vredna investicija bo naložba v še bolj prepoznavni skakalni center,ki postaja aktualen tudi za treninge in gostovanja drugih smučarskih klubov v Mislinji.

Predsednik SSK Mislinja, Viktor Robnik, ki smo ga gostili v oddaji Koroška pod drobnogledom, je s premiki na bolje, zadovoljen, pričakuje pa tudi v bodoče podporo in pomoč lokalne skupnosti pri prenovi ostale infrastrukture.

Največje težave imajo v klubu trenutno s pridobivanjem pomlajene ekipe skakalcev, za enega izmed razlogov je Viktor Robnik navedel tudi precejšnjo finančno obremenjenost staršev skakalcev, ki morajo za osnovno opremo odšteti okoli 2000 evrov ali več. Najuspešnejši tekmovalci kluba so Blaž Pavlič, Urh Rošar in Žak Lubej.

Glede na to, da je smučarsko skakalni center v Mislinji s svojo infrastrukturo edinstven v Koroški regiji, pa tudi v Sloveniji in mu po besedah Robnika, trenutno ni para, se v Smučarsko skakalnem klubu Mislinja v bodoče nadejajo večjega obiska, tako skakalcev kot obiskovalcev tekem ter seveda še večjih uspehov domačih tekmovalcev.

NK