28.02.2018
V Ribnici sedaj snega dovolj, zaradi mraza pa mnogi odpovedujejo smučanje

Na Ribniškem Pohorju so se glede na slabše razmere v mesecu januarju, tokrat res zelo razveselili novo zapadlega snega. Če se tokrat lahko pohvalijo z 1,3 metra snežne oddeje, pa so jim zimsko veselje v teh počitniških dneh kalile nizke temperature, ki so preko noči dosegle minus 16 stopinj Celzija, zjutraj pa so temperature znašale še minus 14 stopinj.

V Ribnici na Pohorju kljub mrazu obratujejo vse smučarske naprave od 9. do 16. ure in od 18. do 21. ure. Vendar pa so smučanje v teh dneh zaradi mraza nekatere šole za svoje počitnikarje kar odpovedale, kot denimo Osnovna šola Muta in Lovrenc.

Kljub temu pa so zdaj v apartmajskem naselju v šoli v naravi učenci Osnovne šole Postojna, apartmaje v Ribnici pa pretežno zasedajo individualni gostje iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Romunije, med slovenskimi gosti prevladujejo Mariborčani, Ptujčani, pa tudi gostje iz Murske Sobote, ki bodo prav v Ribnici preživeli zimske počitnice. Kot so nam povedali v Ribnici na Pohorju, v apartmajskem naselju od srede dalje beležijo polno zasedenost svojih kapacitet. V Ribnici jim poleg apartmajev ponujajo še pakete, kjer obiskovalci lahko poleg smučarskih kart koristijo tudi Wellnes ponudbo in masaže.

 

IF