27.02.2018
Direktor Zdravstvenega doma Ravne o naročanju in drugih aktualnih zadevah

 

V dopoldanski oddaji tema dneva- aktualno smo šli po sledi stanja v zdravstveni postaji Mežica. V skladu z obljubami je Zdravstveni dom Ravne zagotovil, da sta zasedeni obe ambulanti z zdravnicama, ki sta opravili specializacijo, tako da so težave iz lanskega leta razrešene. Si pa v občinskem svetu želijo, da bi Zdravstveni dom Ravne še nadgradil sistem naročaja in odpravil ozka grla, ki pri tem nastajajo.

O tem smo pogovarjali z direktorjem Zdravstvenega doma Ravne mag. Stanislavom Pušnikom, prav tako o predlogu ministrstva za zdravje, ki je strokovno in ostalo javnost razburilo z idejo, da naj bi kaznovali zdravnike v primarnem zdravstvu, ki bi prepogosto pošiljali paciente k specialistom. Naš gost je predlog označil kot neprimeren, niti revizija, ki bi ugotavljala upravičenost ali neupravičenost ne obstaja, zato pričakuje, da ga bodo kmalu umaknili.

Poleg tega ste lahko izvedeli, da bo gradnja dveh ambulant, dvigala in požarnih stopnic v enoti Zdravstvenega doma na Ravnah zaključena v mesecu marca. Direktor Pušnik je tudi povedal, da žal niso uspeli na razpisu za širitev preventivnega medicinskega centra.