15.02.2018
Pokopali so pusta

Včeraj je na tromeji občin Velenje, Mislinja in Slovenj Gradec, na Graški gori, potekal tradicionalni pokop pusta.

Živo pisana druščina pustnih šem se je ob prihodu z besedami norčavih spominov poklonila pokojnemu pustu Pepiju. Po izvirnem pogrebnem protokolu so se zamaskirani predstavniki omenjenih treh občin pomerili v šaljivih igrah, ki so jih pripravili v Kulturnem društvu Graška gora.

Tekmovalne ekipe, ki so jih sestavljali trije člani, dva moška in ena ženska predstavnica, so se spoprijeli s štafetnim tekom ter dvema igrama ljudskega izročila – trage in kloc na pokrovki.

Trem najboljšim so pokale podelili župan Občine Mislinja Bojan Borovnik, delegat velenjske občine Srečko Korošec ter direktor Javnega zavoda Spotur Slovenj Gradec, Tilen Klugler.

Posebno presenečenje je bila sveže pečena svinjska glava, dobila jo je najlepše našemljena ekipa Občine Velenje. Sicer so bili Velenjčani tretji, drugo mesto so zasedli predstavniki občine Slovenj Gradec, zmagala pa je tudi letos ekipa občine Mislinja.

Pred koncem prireditve je bila še sveta maša v spomin pokojnemu pustu, vodil pa jo je pustni škof Jožef Prvi Graškogorski.